logotype

ALU PROFILI


Prednosti ALU profila su lakoća, izdržljivost i čvrstoća samim tim i statička stabilnost ugradjenih elemenata, koriste se za zastakljivanje velikih otvora. ALU profile su otporni na atmosferske uticaje (na UV zrake) i laki su za održavanje uz privlačan i moderan dizajn.
ALU pfofili mogu biti sa ili bez termo prekidom:
Profili sa termo-prekidom omogućavaju odličnu termo i zvučnu izolaciju, naročito kada se koriste sa odgovarajućim staklom. Moderan izgled i čvrstoća stolarije izradjene od aluminijuma sa termo prekidom, nameće je gotovo kao najbolje rešenje za spoljnu stolariju kod poslovnih prostora. Profili bez termo-prekida koriste se kod izrade unutrašnje stolarije ( sobna vrata), i na ostalim mestima gde termoizolacija nije neophodna (sporedni objekti, pomoćne prostorije…).
ALU stolarija može da se plastificira (elektrostatičko farbanje) čime pruža neograničen izbor dekora (različite boje, imitacije drveta…).

ALU profili koje mi koristimo prilikom izrade stolarije su iz renomiranih firmi:

1.    ALUMIL (Grčka)
2.    EXALCO (Grčka)

 

1.    Alumil M11000

M11000 Alutherm Plus je grčki profil, testiran i pouzdan sistem za otvaranje, projektovan za upotrebu u širokom spektru aplikacija.Ovaj sistem sa prekinutim termo mostom za vrata i prozore svih vrsta, sertifikovan da zadovolji sve zahteve termoizolacije, zvučne izolacije i bezbednosti. Idealan kako za poslovni tako i za stambeni prostor. Raznovrstan izbor ramova, minimalni, moderni, neoklasični, tradicionalni, inox. Mogućnost ugradnje aluminijumskih roletni i aluminijumskih rolo komarnika. Profili sa dve slobodne komore koje omogućavaju dobru evakuaciju vode i dobro vezivanje, ima termički prekid pomoću poliamida ojačanih staklenim vlaknima (20mm u krilu 24mm u štoku), takođe je u opticaju i mogućnost upotrebe livenih spojnica, spojnica za upresavanje i spojnica sa Klinovima.

Tehničke karakteristike:

dubina profila rama 62,5 mm
dubina profila krila 70 mm
debljina stakla ≥ 46 mm
Broj dihtunga: tri
Uf=2,3 W/m2K
Zvučna izolacija do 52 dB 

2.    Exalco Albio 109

Ovaj profil napravljen je pomoću najsavremenije tehnologije, sa najvećim standardima . Albio 109 je specijalno dizajniran da omogući apsolutnu toplo-hladno zaštitu I zvučnu izolaciju.

Tehničke karakteristike:


dubina profila rama 72 mm
dubina profila krila 75 mm
debljina stakla ≥ 45 mm
Broj dihtunga: tri
Uf=2,2 W/m2K
Zvučna izolacija
45mm staklo[(6+4)+24+(4+4)], RW=43dB


 

    

 

2022  www.karan.rs  ©  globbers joomla templates